Skip to content
Loading...

1 unca srebra – Kanadski javorov list

Kanadski srebrni javorov list jedan je od najpopularnijih srebrnjaka kovan od strane Kraljevske kanadske kovnice i jedan od najpopularnijih novčića od čistog srebra na svetu.

Cena na Upit

Veleprodajna cena: Na upit

SKU: GM-093 Kategorije: ,
Kontaktirajte nas odmah putem upita ili putem telefona 0631893366

Opis

Srebrni javorov list predstavljen je 1988. godine i danas izgleda gotovo isto kao i kada je prvi proizveden. Na prednjoj strani ovog prekrasnog srebrnog novčića prikazan je profil kraljice Elizabete II, godina proizvodnje i nominalna vrednost novčića. Na poleđini je prikazan nacionalni simbol Kanade- javorov list. Takođe možete videti podatke o čistoći srebra (99,99%) i ime zemlje porekla (Kanada). Dizajner novčića je Valter Otto.

Od 2014. godine, obe strane medalje imaju dodatne linije u pozadini. Jedinstvenost širine i dužine linija daje ovom novčiću karakterističan izgled i stvara lagani difraktogram koji je specifičan za ovaj novčić.

Srebrni javorov list ima mnoge jedinstvene bezbednosne karakteristike koje potvrđuju autentičnost novčića kanadskog javorovog lista i sprečavaju falsifikovanje. Na primer, na poleđini možemo pronaći mikrogravirani javorov list. U sredini ove oznake, vidljive ispod povećala, nalazi se godina novčića.

Naziv 1 unca srebra – Kanadski javorov list
Ukupna težina 31.11g
Čistoća 999/1000
Težina plemenitog metala 31.1035g
Zemlja porekla Kanada
Proizvođač Royal Canadian Mint

Pošaljite upit za 1 unca srebra – Kanadski javorov list

Gold Club

Zaštite Vašu prošlost, sadašnjost i budućnost i postanite naš zlatni član