Skip to content
Loading...

1 unca srebra – Bečki filharmoniker

Bečka srebrna filharmonija jedan je od najpopularnijih kovanica austrijske kovnice novca. Prvi put je predstavljena 2008. godine i zadržala je isti izgled do danas. Na prednjoj strani ovog prelepog srebrnog novčića prikazane su poznate orgulje iz "Zlatno-belog zaveta Beča" i godina izdavanja.

Cena na Upit

Veleprodajna cena: Na upit

SKU: GM-095 Kategorije: ,
Kontaktirajte nas odmah putem upita ili putem telefona 0631893366

Opis

Na poleđini je prikazano 8 karakterističnih orkestarskih instrumenata: četiri violine sa obe strane violončela u prednjem planu i bečki rog, fagot i harfa iza. Novčiće je dizajnirao Thomas Pasendorfer. Dizajn novčića razvijen je računarskom grafikom, a zatim prenet u zlato/srebro. Do sada je proizvedeno više od 54 miliona bečkih srebrnih filharmonijskih orkestara.
Austrijska kovnica novca poznata je i ugledna kovnica za investitore, a njena istorija počinje u 12. veku. Na početku je bila Bečka kovnica novca, koja je postala jedina u zemlji nakon Prvog svetskog rata. Kovnica je podružnica austrijske Narodne banke. Proizvodi austrijske kovnice imaju državne garancije čistoće metala. Monster Box sadrži 500 komada ovog srebrnog pribora, pa je ukupna težina 500 unci ili 15,550 grama, a čistoća srebra je 999/1000. S obzirom na veliku količinu, cena po komadu u Monster Box-u je povoljnija od cene pojedinačnog srebrnjaka.

Naziv 1 unca srebra – Bečki filharmoniker
Ukupna težina 31.13g
Čistoća 999/1000
Težina plemenitog metala 31.1035g
Zemlja porekla Austrija
Proizvođač Münze Österreich

Pošaljite upit za 1 unca srebra – Bečki filharmoniker

Gold Club

Zaštite Vašu prošlost, sadašnjost i budućnost i postanite naš zlatni član